Recept 05 (0 stemmen)

Appel Kaneel Cake

Dit is een recept van

tijd
80 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Vet je bakblik in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de Suiker en de (zachte) boter en voeg nadat alles gemengd is 1 voor 1 de eieren aan toe.
  3. Als alles gemengd is spatel je de bloem er beetje bij beetje onder.
  4. Nu voeg je er naar eigen smaak kaneelpoeder aan toe en mengt deze met je spatel.
  5. Giet de helft van het mengsel in het bakblik en snij nu je appel(s) in stukjes, geschild. Doe een beetje kaneel in een potje en bedek je appelschijfjes met een laagje kaneel.
  6. Leg de appels op het beslag en giet de rest erover.
  7. Nu zet je de cake in de oven en na 15 minuten maak je een snee in de lengte van de cake in het midden.
  8. Laat de cake nog eens 45 minuten instaan en controleer de gaarheid met een satéstokje.
  9. Laat de cake afkoelen in de vorm en plaats hem op een rooster.
  10. Smakelijk.
Tip

De liefhebbers kunnen een laagje bruine suiker over de bovenkant strooien voordat je de cake in de oven plaatst.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?