Appel in de oven

Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. Het klokhuis m.b.v. een appelboor uithalen.
  2. Op 2/3 van de hoogte van de appel een lichte inkerving maken.
  3. Appelen in een ingeboterde braadpan schikken.
  4. Boter met kandijsuiker en kaneel mengen.
  5. M.b.v. een spuitzak en glad spuitmondje de halte van elke appel met het mengels opvullen.
  6. Met witte wijn overgieten.
  7. In een oven bij 200°C gedurende ongeveer 25 minuten gaarstoven.
  8. Uithalen.
  9. De appel kan eventueel op de volgende manier geschikt worden:
  10. * Op een warm bord schikken.
  11. * Met het braadvocht oversausen.
  12. * Met poedersuiker bestrooien.
  13. * Onder de salamander laten kleuren.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?