Appel in de oven met saffraan

5 (5)
10 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Boter eerst een ovenschotel in met Solo, waarin de vier boterhammetjes, zonder korst, mooi naast elkaar kunnen liggen. Leg ze er dan ook in.
  2. Haal het klokhuis uit de appelen met een appelboor. Of snijd het klokhuis weg met een mesje, doorboor de appels wel volledig. Leg de appelen op de boterhammetjes.
  3. Laat de Solo smelten op een zacht vuurtje. Meng het saffraanpoeder onder de gesmolten Solo. Giet in elke appelopening een lepel van de gesmolten Solo.
  4. Giet in elke appelopening een koffielepel bruine suiker.
  5. Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 200°C.
  6. Haal de appelen uit de oven. Laat 5 minuten afkoelen en serveer.

Tip

Strooi na 15 minuten oventijd wat amandelschilfers over de appelen.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?