Appel-havermoutcake
Van deze havermout-appelcake wil iedereen een stukje! Een eenvoudig dessert dat altijd lukt met dit recept. Maak het zelf en geniet samen met je gasten.
Ingrediënten voor 8 personen
- gram 115 licht gesmolten boter
- gram 5 Canderel suiker
- gram 125 bloem
- theelepel 1 vanille-extract
- theelepel 1/4 zout
- 2 appels
- eetlepels 2 bloem
- eetlepels 2 suiker
- theelepel 1 kaneel
- snuifje nootmuskaat
- gram 40 havermout
- gram 30 bloem
- gram 60 boter
- gram 70 bruine suiker
- theeepel 1 kaneel
- 1 Cakevorm
- Karamelsaus
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 °C
- Doe zilverpapier in de bakvorm en laat de flapjes aan de zijkanten erover hangen.
- Eerst maken we de korst. Dit doe je met de 115 gr licht gesmolten boter, 5 gr Canderel, 125 gr bloem, 1 theelepel vanille extract, 1/4 theelepel zout.
- Doe de gesmolten boter, suiker, vanille extract en zout in een kom en meng.
- Voeg de bloem toe.
- Doe het deeg in de vorm en bak reeds 15min.
- Als het 15min. gebakken heeft, haal je het eruit en zet je de oven op 180°C.
- Nadien volgt de appelvulling met 2 appels, 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels kristalsuiker, 1 theelepel kaneel & beetje nootmuskaat.
- Schil de appels en snij ze in gelijke schijfjes.
- Appels, bloem, suiker, kaneel en nootmuskaat in een kom doen en mengen tot alle stukjes appel evenveel bedekt zijn
- Tot slot maak je de Struesel met 40 gr havermout, 30 gr bloem, 60 gr boter, 70 gr bruine suiker & 1 theelepel kaneel
- Meng de havermout, bloem, bruine suiker en kaneel in een kom.
- Meng de boter eronder met 2 handen of 2 messen, zodat je grove korrels hebt
- Verspreid de appels over de korst.
- Doe vervolgens de struesel erover en bak 30 a 35 min, tot de struesel goudbruin is.
- Laat 20 minuten afkoelen op kamertemperatuur en nadien minstens 2 uur in de koelkast.
- Haal het gebak eruit d.m.v. de folie, en snij in repen.
- Giet de karamelsaus erover.
Tip
Voor de mensen die graag zelf de karamelsaus maken, volgt hier een receptje. Wel opletten, soms kan je suiker vervangen door een vervangmiddel als Canderel, Stevia,... maar soms kan dit niet, zoals bij het maken van karamelsaus. Dan heb je echte kristalsuiker nodig, omdat deze karameliseert bij het smelten, en de anderen niet ;) Zelfgemaakte zoute karamelsaus: 1 theelepel zout, 200 gr suiker (geen canderel!!), 90 gr gezouten of gewone boter (naar smaak) in 6 stukken, 120 ml room (36% melk vet) Karamelsaus: Verwarm de suiker in een pan. Zodra suiker volledig gesmolten is voeg je de boter stuk per stuk toe en roer je 2 minuten. Giet de room erbij en blijf roeren. Laat 1 min. koken, doe zout erbij, en roer nog even
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?