appel-amarettodessert met boterkoekjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 appels
  • amaretto
  • speculooskruiden
  • citroensap
  • 50gr rozijntjes
  • 1 el solo
  • 10 boterkoekjes (jules destrooper)
  • 500 gr mascarpone
  • 1 eidooier
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el bruine suiker

Bereidingswijze

  1. schil de appels en doe ze in blokjes
  2. bak ze in de solo, samen met een eetlepel citroensap, een eetlepel speculooskruiden (of kaneel), de bruine suiker en een flinke geut amaretto
  3. laat ze 10 minuutjes rustig stoven en laat dan nog 2 minuten de rozijntjes meestoven
  4. verdeel dit appelmengsel over 4 dessertglazen
  5. maak het mascarponemengsel: meng de mascarpone met de vanillesuiker, een eidooier, 10 eetlepels amaretto en 6 verkruimelde boterkoekjes
  6. verdeel dit mengsel bovenop het appelmoesje in je glazen
  7. verkruimel de laatste 4 boterkoekjes en verstrooi deze bovenop het afgekoelde mascarponemengsel
  8. zet in de koelkast tot je serveert

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?