Appel- en perencake in taartvorm

Wil je een ronde appelcake maken? Deze simpele cake met appel en peer maak je gewoon in een taartvorm. Dat gaat smaken! Ontdek hier het recept.

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Maak eerst het basisbeslag van de cake. Doe de fijne kristalsuiker en vanillesuiker in een kom en meng er in stukken de halfzachte echte boter door tot een romig geheel. Voeg dan de 4 eieren toe en meng nogmaals goed. Zeef de bloem eerst om klontertjes te vermijden en voeg deze toe aan het mengsel. Weerom goed roeren tot een mooi, glad beslag. Vervolgens schil je 1 peer en 1 appel. Snij beide in kleine stukjes en meng deze goed door het beslag.
  2. Neem een taartvorm van zo'n 22cm diameter (of iets kleiner) en beboter deze, ook lang de kanten. Hierna bebloem je deze vorm ook overal. Schep dan het beslag in de taartvorm en zorg dat alles mooi plat ligt.
  3. Snij nu de 2de appel in 4 partjes, maar niet schillen. Snij uit elke partje verschillende "halve maantjes" van 2mm dik. Leg deze naast elkaar (zie foto) op de taart in een cirkel tegen de taartvorm-rand. Snij het topje van de peer en snij (met schil) rondje schijfjes van 2mm. Leg deze in het midden van de taart in rondjes en zo naar de appeltjes toe. De schil eraan laten om teveel vochtverlies te vermijden.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Steek de taartvorm in de oven gedurende 50 à 70 minuten, afhankelijk van de oven.
  5. Door een priem in de cake te steken, kan je zien of hij goed is (bij het terug uithalen mag er geen beslag meekomen en het uithalen zelf moet soepel gaan).
  6. Laat de cake afkoelen in de vorm.
  7. Indien je geen springvorm hebt gebruikt, is het eruit halen van de cake toch eenvoudig. Leg je hand bovenaan de cake en draai de vorm om zodat de cake op je hand ligt. Leg de bakvorm weg en pak dan een bord of iets dergelijk, plaats deze op de onderkant van de cake en draai alles weer om.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Bina49 op 11 oktober 2020 om 15u04

Heel lekker

Hoeveel sterren geef jij dit recept?