Recept 45**** (9 stemmen)

Appel- en kaneelscones

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Zullen we taart bakken?

tijd
32 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, de gist, de 50 g suiker en het kaneelpoeder en kneed er de Solo door.
  2. Schil en snipper de appel fijn.
  3. Klop het ei en voeg aan het deeg toe.
  4. Kneed er de stukjes appel door en rol het deeg uit tot 2 cm dik op een licht met bloem bestrooid werkvlak.
  5. Snij er 12 scones uit met een ronde koekjesvorm.
  6. Leg ze op een bakplaat, smeer ze in met melk en suiker en bak ze 12 minuten in een op 220° voorverwarmde oven.

Ingrediëntenvoor 12 personen

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door Solo op 05 april 2011 om 17u48

Dank je wel voor je opmerking Ilse! Als je goed blijft doorkneden en de appel echt fijn snijdt dan moet het met deze hoeveelheden wel lukken. Tip: rasp de appel eerst, dat helpt zeker ook. Succes!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie