Apero mosseltjes
Mosseltjes als apero? Het is eens wat anders, én ook nog eens superlekker. Dit hapje zet je in no time op tafel.
20 min
Ingrediënten voor 6 personen
- 1 kg mossellen
- selder
- ui
- peper zout thijm laurier
- 6 soeplepels zonnebloem of koolzaadolie
- 2 lepels frambozeazijn
- blaadjes veldsla
Bereidingswijze
- Kook de mossellen gaar met de groenten en de kruiden, laat afkoelen en haal ze uit de schelp, maak een vinaigrette met de olie en azijn, peper en zout. Neem de mooiste schelpen eruit en leg in elke schelp een blaadje veldsla, daarop een mossel en giet er wat van de viaigrette over,
Tip
Gooi het kookvocht van je apero-mosselen zeker niet weg: het is een heerlijke visbouillon. Perfect voor soep!
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Monique_14 op 22 november 2010 om 11u55
Sorry mensen ik ben één ingrediëntje vergeten en dat moet er zeker bij: 1 gesnipperd sjalotje toevoegen aan de vinaigrette!!!
Hoeveel sterren geef jij dit recept?