Aperitiefbroodje met kaas en tomatensaus
Wat is er gezelliger dan een aperitiefje delen onder vrienden? Dit aperitiefbroodje met kaas vult goed en is tegelijkertijd lekker fris dankzij de tomatensaus. Het perfecte zomerrecept!
35 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 brood van 600 g
-
- 4 teentjes look
- 2 volle handjes peterselie
- 4 takjes tijm
- 200 g mozzarella
- 50 g Comté
- 50 g Gruyère
- 3 tomaten
- 1 grote ui
- 1/2 tl chilipoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verwarm 1 eetlepel Solo ‘Bakken en Braden’ in een pan op een matig vuur. Versnipper de ui en voeg toe, stoof tot de ui glazig wordt.
- Voeg 2 teentjes geperste look, de chili en komijn toe. Laat 1 minuut verder bakken.
- Voeg de ontpitte en versneden tomaten toe en laat 5 à 6 minuten pruttelen.
- Mix het geheel terwijl je de gerookte paprika en een handvol peterselie toevoegt.
- Maak in de bovenkant van het brood inkepingen in roostervorm.
- Meng de Solo ‘Bakken en Braden’, de geperste look en de gehakte peterselie in een kom. Verdeel daarna via de inkepingen.
- Snij de stukken kaas in stukjes en verdeel ze via de inkepingen.
- Voeg de tijm toe en zet het geheel 15 minuten in de oven.
Tip
Tip Je kan de saus en het brood op voorhand klaarmaken en het geheel pas net voor je aan tafel gaat in de oven stoppen.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door sammyd op 28 juli 2019 om 13u17
goed en gemakkelijk !!!
Hoeveel sterren geef jij dit recept?