Recept 45**** (11 stemmen)

Antwerpse Handjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Voor bij de koffie

tijd
50 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de zachte Solo met de suiker.
  2. Zeef de Maïzena en de bloem erbij en voeg het ei toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een spatel. Kneed het deeg daarna in een vijftal minuten met de vingertoppen tot een homogeen geheel. Kneed niet langer dan nodig is, omdat het deeg dan taai kan worden.
  3. Zet de kom afgedekt op een warme plaats en laat het deeg ongeveer 3 uur rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Druk het deeg wat plat met de handpalmen en rol het uit tot een lap van ongeveer een centimeter dik. Steek er zoveel mogelijk handjes (of andere koekjesvormen) uit.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes in 15 minuten goudbruin en krokant in de oven.
  7. Laat ze afkoelen op een rooster. Zalig bij de thee, de koffie of een glaasje Elixir d’Anvers…
  8. * Antwerpse Handjes zijn een beschermd streekproduct, wat betekent dat je de handjesvorm niet in de winkel vindt. Maar uiteraard kan je die thuis gewoon vervangen door een koekjesvorm die je zelf leuk vindt.
Tip

Bestrijk de koekjes net voor het bakken met wat losgeklopt eiwit en bestrooi ze met geschaafde amandelen. Zo worden ze nog lekkerder.

Ingrediëntenvoor 6 personen

  • 200 g bloem
  • 150 g Maïzena Plus
  • 250 g zachte Solo
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Extra nodig:
  • koekjesvormen*

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie