Andalousische tomatenroomsoep

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Andalousische tomatenroomsoep
  2. Benodigdheden: voor 4 personen
  3. 400 gr. gesneden soepgroenten (ui, selder, wortel en prei), 50 gr. boter, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels bloem, zout, peper, tijm en laurier, 1,5 liter groentebouillon, ½ rode paprika, ½ gele paprika, 2 vleestomaten, 1 dl room, een handvol peterselie. (en eventueel rijst)
  4. Bereiding:
  5. Soepgroenten schoonmaken, wassen en snijden. De soepgroenten in e boter aanzweten met tijm en laurier. De tomatenpuree toevoegen en alles goed verhitten. De bloem erdoor roeren en dan bevochtigen met de koude groentebouillon. Gedurende een half uur zachtjes laten koken. Ondertussen de peterselie wassen, de blaadjes afplukken en fijnhakken. De stengels van de peterselie aan de soep toevoegen. De tomaten ontvellen, de pitjes verwijderen en in dobbelsteentjes snijden. De paprika’s wassen, van de zaadlijsten ontdoen en in dobbelsteentjes snijden (verse paprika’s met dik vruchtvlees kunnen desgewenst ook eerst met een dunschiller geschild worden; dit maakt de paprika een stuk lichter verteerbaar). Laurierblad en peterseliestengels uit de soep verwijderen en de soep met een staafmixer fijnmaken. De soep terug op het vuur zetten en met de paprika en tomaat nog even zachtjes laten koken. Op smaak brengen en afwerken met room en gehakte peterselie. (eventueel de rijst bijvoegen)

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?