ananastaart met limoen en canderel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 portie zoet deeg(zie mijn recept hier)
  • 25 cl halfvolle melk
  • 1 st limoen
  • 2 st eidooiers
  • 15 gr maizena
  • 5 eetl canderel(in peodervorm é)
  • 3 eetl kokospoeder
  • 1 st verse ananas
  • 1 paar trosjes rode besjes voor te versieren nadien

Bereidingswijze

  1. hak de schil van de limoen zeer zeer fijn en breng samen in de melk aan de kook
  2. klop de eidooiers samen met de canderel en de maizena
  3. giet beetje bij beetje de kokende melk bij en zet al roerend ongeveer 3 min nog op vuur
  4. voeg de kokosnoot toe
  5. giet de creme zodra hij begint te dikken in de voorafgebakken zoetdeeg
  6. sprijd gelijkmatig uit en laat afkoelen
  7. schik de zeer fijn gesneden ananas in schijfjes over de taart en garneer met de rode besjes
  8. kan met magere opgeklopte room zeer lekker zijn!!

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?