Schil en snij de ananas, laat het fruit uitlekken. Je kunt ook ananas uit blik gebruiken.
Zeef de bloem met de bakpoeder.
Doe de boter, (vanille)suiker, zout en de zeste van de citroen in de kom van de keukenmachine. Klop alles tot een romige massa (ongeveer 4 minuten).
Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Zorg ervoor dat elk ei volledig door het beslag opgenomen wordt.
Voeg de bloem toe en meng kort door het beslag.
Beboter en bebloem een bakschaal (40 x 32 cm) en verdeel het beslag gelijkmatig in de vorm.
Schik de ananasstukjes op het beslag, ik maakte bloemen door de ananas in cirkels te leggen en in het hart een framboos te leggen. Je kunt hiervoor ook een gekonfijte kers gebruiken.
Verdienen we dit jaar wat meer blije momenten? Sla aan het bakken en geniet van heerlijke, kleine gelukjes. Solo helpt je: doe snel mee met onze wedstrijd en win een KitchenAid keukenrobot t.w.v. € 529 of een van onze 5 bakpakketten.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?