Ingrediënten voor 6 personen
- 200 g zelfrijzende bloem
- 200 g kristalsuiker
- 200 g zachte solo
- 4 stuks eieren
- 4 schijfjes ananas (uit blik)
Bereidingswijze
- Doe in een kom, 200 g zachte solo samen met 200 g suiker en meng goed.Voeg nu 4 eierdooiers toe en vermeng dit zeer goed.Doe nu de gezeefde bloem erbij en meng opnieuw alles goed .Klop de eiwitten stijf en voeg ze voorzichtig bij het deeg alsook 2 soeplepels van het ananassap.Beboter een bakvorm en bestrooi met wat bloem.Giet het deeg erin en schik er de 4 schijven ananas erbovenop.
- Bak in de oven op 175°C in ca. 3/4 uur.
Andere Solo-leden over dit recept (7)
Gepost door RobrechtD op 13 november 2018 om 23u40
Tip: In plaats van schijven gebruik ananasblokjes. Je maakt je deeg: - boter en suiker mixen - eigeel bij de boter en suiker mixen - eiwit met 2 pakjes vanillesuiker opkloppen - eiwitten mixen onder je botermengsel - bloem in het mengsel roeren - 4/5de van je ananasblokjes mengen in het deeg Giet alles in je bakvorm en leg de overige stukjes ananas er bovenop. Bakken op 180 gr gedurende een uur (of langer indien nodig) en na een uurtje doe ik er twee a drie eetlepels van het ananassap over. Heerlijk smeuïg!
Gepost door kris01 op 05 januari 2019 om 14u32
Ik ga uw versie eens uitproberen. Lijkt me lekker :-)
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?