Ingrediënten voor 12 personen
- 110 g boter
- 100 g kristalsuiker
- 160 g yoghurt
- 1 ei
- 300 g zelfrijzende bloem
- 1 sinaasappel
- 300 g ananas (uit blik, op eigen sap)
- 50 g pecannoten
- muffinbakblik
- papieren muffinvormpjes
Bereidingswijze
- Smelt de boter op een laag vuurtje.
- Voeg de yoghurt er aan toe en meng goed.
- Meng daarna de suiker en vervolgens het ei hieronder.
- Was de sinaasappel goed en rasp de zeste onder het mengsel. Pers de sinaasappel vervolgens uit en voeg ook het sap toe onder het mengsel. Roer goed.
- Snij de uitgelekte ananas in stukjes en voeg deze toe aan het mengsel.
- Zeef de zelfrijzende bloem en meng tot je een stevig beslag krijgt.
- Hak de pecannoten in stukjes en voeg dit toe aan het beslag.
- Zet papieren muffinvormpjes in het bakblik en vul de vormpjes met het beslag tot ongeveer 3/4.
- Bak gedurende 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?