Ingrediënten voor 8 personen
- 1 stuks VOOR HET DEEG
- 1/2 cup Geroosterde macadamia noten
- 1/4 cups suiker
- 1 cup zelfrijzende bloem
- 1 snufje zout
- 1/2 cups Ongezouten boter
- 1 stuks eieren
- 1 deel VOOR DE VULLING
- 3/4 cups macadamia noten
- 1/4 cups suiker
- 1 stuks eieren
- 1/4 cups Ongezouten boter
- 1+1/2 cups zelfrijzende bloem
- 1 eetl. rum (optioneel)
- 1/4 theelepel vanille extract / vanilleboon
- 1 deel VOOR DE BOVENKANT
- 1 eetl. bloem
- 1 verse ananas/ of meerdere blikken
- 3 eetl. honing
- 2 eetl. rum (optioneel)
Bereidingswijze
- Het deeg:
- Doe in een keukenrobot met het mes de noten suiker en en pulse 10-15 seconden samen.
- Voeg de bloem en het zout toe.
- Voeg nu ook de boter (in dobbelstenen gesneden) bij de rest en meng tot het deeg grotere korrels begint te vormen.
- Voeg nu het ei toe. Zorg dat je deeg niet te lang bewerkt wordt anders zal het tijdens het bakken inkrimpen !!!
- Rol het deeg in plastic en laat minstens 2 u rusten in de koelkast!!
- Gebruik je vingers om het deeg over een 30cmØ bakvorm te verspreiden, als het deeg plakt kan je je vingers nat maken.
- Bevries de bakvorm met deeg voor 20 minuten.
- Voor de vulling:
- In dezelfde keukenmachine doe je het andere deel noten en vermaal ze tot zandstructuur en voeg daarna alle andere ingrediënten toe.
- Zet je oven op 175°C
- VULLEN:
- Vul de bakvorm met de vulling en bestrooi er daarna de bloem op.
- Leg erna de ananas op de taart zoals op de foto.
- Bak de taart 30-35 minuten.
- Ondertussen kook je de rum en honing samen voor 1-2 minuten.
- Haal de taart uit de oven borstel het halve mengsel over de ananas en bak nog 5-15 minuten.
- Haal uit de oven en zet op een rooster en borstel de rest van het rum-honingmengsel erover.
- Laat volledig afkoelen en eet ervan want dit is het waard!!
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?