Ananas advocaattaartje om te smullen.

Ingrediënten voor 8 personen

  • 6 blaadjes gelatine
  • 12 lange vingers
  • 1 blikje ├ánanas op sap
  • 1/2 citroen
  • 150 gr verse roomkaas Monchou of Philadelphia
  • 125 ml slagroom
  • 75 gr witte basterdsuiker
  • 2 dl advocaat
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Het lijkt wel weer zomer in je mond, wanneer je een hap neemt van dit ananas-advocaattaartje. Fris, zoet en zonnig. Wie kan de verleiding weerstaan?
  2. Leuk om te maken met Pasen en de taart te versieren met Paaseitjes.
  3. Maar de taart is ook in deze tijd niet te versmaden en...... eens even GEEN oven nodig.
  4. Voorbereiding
  5. Week de gelatine in koud water.
  6. Vet de bakvorm dun in met de olie en bekleed de bodem met lange vingers.
  7. Laat de ananas uitlekken, maar vang het sap op.
  8. Pers de halve citroen uit.
  9. Breng het ananassap met het citroensap aan de kook, neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
  10. Laat het gelatinemengsel afkoelen.
  11. Bereidingswijze
  12. Pureer de ananas (of hak hem heel fijn) en schep het door het gelatinemengsel. Roer de monchou los en meng het gelatinemengsel erdoor. Klop de slagroom stijf met de suiker.
  13. Schep de advocaat door de slagroom en spatel het gelatinemengsel erdoor.
  14. Doe het geheel in de bakvorm zodra het begint op te stijven.
  15. Laat het in de koelkast helemaal opstijven (minimaal 2 uur).
  16. Bestrooi de bovenkant voor het serveren met poedersuiker.. Zonder alcohol?Vervang dan de avocaat door vanillevla.
  17. Wil je een frissere smaak? Kies dan voor vanillekwark.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door kok Kimberley op 20 november 2012 om 17u19

Dit ga ik zeker maken, lijkt mij heerlijk

Gepost door Love to Cook op 22 november 2012 om 16u43

Hai kok Kimberley, Dit eten we zondag bij de thee of koffie. Groetjes Love to Cook

Gepost door Love to Cook op 15 december 2012 om 21u35

Hoi kok Kimberley, Dit is een heerlijk taartje. De smaak van de advocaat was niet te overheersend. Dit ga ik zeker nog eens maken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?