Recept 55***** (1 stem)

Amuse Lollies van Honingtomaatjes.

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

hapjes

tijd
15 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Doe de suiker en het water in een steelpannetje. Zorg dat al het suiker bedekt is met water en zet het pannetje op laag vuur. Laat de pan op het vuur staan zonder te roeren.
  2. Haal het pannetje van het vuur, zodra de massa na ongeveer 5 minuten een lichtbruine kleur krijgt, pak je een garde en roer je de karamel stevig totdat deze een donkere kleur heeft.
  3. Prik elke Honingtomaat aan een spiesje. Doop ongeveer drie kwart van elke tomaat voor 20 seconden in de karamel.
  4. Doe de sesamzaadjes in een bakje en dip de bovenkant van de gekarameliseerde tomaten er in.
  5. Laat de lolly's afkoelen en de karamel hard worden voordat je de amuse serveert.

Bron: Honingtomaten.nl

Tip

Proef en ervaar! De exclusieve Honingtomaten® worden verkocht via een uitgebreid netwerk van groente en fruit detaillisten. Zoek hieronder de dichtstbijzijnde detaillist in uw buurt. Komt uw eigen groentedetaillist niet in deze lijst voor? Vraag dan bij de groenteman om Honingtomaten®, misschien heeft hij het toch. Iedere groenteman heeft de mogelijkheid Honingtomaten® te bestellen. Of kijk op de site van honing tomaten en vul postcode in en kijk waar in de buurt deze te koop zijn.

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door CHRISTELARNST op 17 oktober 2015 om 14u01

wanneer is 'vervolgens'? wanneer haal je de pan van het vuur??

Gepost door Love to Cook op 22 oktober 2015 om 12u25

Goede vraag. Ik heb dit recept nog niet zelf gemaakt, maar staat wel nog in de : " To do list". Ik vermoed, totdat de suiker in het water is opgelost en een Karamel kleur heeft gekregen. Hopelijk is dit antwoord voldoende . Groetjes.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?