Recept 45**** (14 stemmen)

Amerikaanse pannenkoeken met roodfruit en honing

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Pannenkoeken bakken

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom. Voeg 30 g (ca. 3 el) Solo, de suiker, een snufje zout, het ei en de melk toe en meng met een pollepel of mixer tot een heel dik beslag zonder klontjes.
  2. Verhit een scheutje Solo in 1 of 2 koekenpannen, wacht tot de bellen zijn weggetrokken.
  3. Schep in het midden van de pannen een kleine soeplepel beslag.
  4. Wacht tot het pannenkoekje begint te bubbelen. Keer dan om en bak de onderkant lichtbruin. Bak op dezelfde manier de rest van de pannenkoeken. Leg de gebakken pannenkoeken op elkaar op een bord en houd ze afgedekt met aluminiumfolie en een schone theedoek even warm.
  5. Verwarm 20 g (ca. 2 el) Solo in een koekenpan. Wacht tot de bubbels wegtrekken, voeg het fruit en de honing toe en verwarm 2 minuten op een matig vuur. Verdeel de pannenkoeken over 4 borden en schep het fruit met honing erover.
Tip

Als je eerst 3/4 van de melk aan het beslag toevoegt, en pas als het beslag glad is en er geen klontjes meer zijn de rest van de melk, krijg je makkelijker een beslag zonder klontjes.

De karnemelk kun je vervangen door gewone halfvolle melk en het rode fruit door fruitsalade.

Ingrediëntenvoor 12 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door MartheL op 26 februari 2015 om 11u30

Heerlijke pannenkoeken! Deze maak ik snel opnieuw :)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie