Recept 45**** (9 stemmen)

American pancakes met bosbessen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Ellen

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Zeef de bloem in een kom en roer er de kristalsuiker en het bakpoeder door.
  2. Breek de eieren in een tweede kom. Voeg er de melk en 2 eetlepels Solo vloeibaar aan toe en klop alles los met een garde.
  3. Giet het eiermengsel goed roerend bij de bloem. Roer door tot je een glad en klontervij beslag hebt. Laat 10 minuutjes rusten.
  4. Verhit een eetlepel Solo in een koekenpan. Laat goed heet worden. Doe een pollepel van het beslag in de pan en vorm pannenkoekjes van ongeveer 10 cm doorsnede en 1 cm dik. Strooi enkele bosbessen op het nog vochtige deeg en bak ongeveer 1 minuut aan elke kant. Laat mooi lichtbruin kleuren. Voeg indien nodig nog wat extra Solo vloeibaar toe.
Tip

Serveer de pancakes warm met esdoornsiroop, op z’n Amerikaans. Heerlijk als zondags ontbijt!

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Chris D_1 op 17 juli 2012 om 18u09

Je hebt geen speciale pan nodig, een gewone antikleefpan is perfect. Het deeg is zo dik als yoghurt en loopt niet zo snel open als gewoon pannenkoekendeeg. Dus van één pollepel beslag bak je een dik pannenkoekje met zo'n 10 cm doorsnede.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie