American chocolate crinkle cookies of besneeuwde chocolade koekjes.

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

 1. Een heerlijk Amerikaans chocoladekoekje!
 2. Dit zijn Amerikaanse koekjes, ze heten daar ‘chocolate crinkle cookies’. Je maakt een koekjesdeeg, laat het goed koud worden in de koelkast, verdeelt het in bolletjes en rolt ze door de poedersuiker. In de oven barsten de koekjes open en krijg je dat prachtige contrast tussen de witte poedersuiker (sneeuw!) en de donkere chocola. De buitenkant is krokant en de binnenkant zacht.
 3. Smelt de chocola in de magnetron op laag vermogen.
 4. Meng in een grote kom de zonnebloemolie, 175 gram kristalsuiker en de gesmolten chocola.
 5. Voeg de eieren een voor een toe en klop goed door elkaar na toevoeging van elk ei.
 6. Voeg het vanille-extract toe en schep door elkaar. Zeef dan de bloem, cacao en het bakpoeder erbij. Schep losjes door elkaar.
 7. Neem een stuk plastic folie en schep het mengsel erop. Bedek de bovenkant met folie en leg drie uur (of tot drie dagen) in de koelkast.
 8. Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg een bakplaat met bakpapier.
 9. Schep de poedersuiker en de drie eetlepels kristalsuiker in twee aparte kommetjes. Neem stukjes van het koekjesmengsel en rol ze eerst door de kristalsuiker en dan door de poedersuiker. Leg de koekjes 5 cm uit elkaar op een bakplaat.
 10. Bak de koekjes 10 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze 2 minuten afkoelen op de bakplaat. Schep ze dan op een rooster en laat ze helemaal afkoelen (ze zijn dan nog zacht, maar worden hard als ze afkoelen).
 11. Bron Yummy in my Tummy

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?