Recept 05 (0 stemmen)

Amarettocrème met gepocheerde peer

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

TOETJES TOP TIEN

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verkruimel de amaretti koekjes en besprenkel met de acht eetlepels amaretto. Rasp met een kaasschaaf kleine krulletjes van de zijkant van de chocoladereep.
  2. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
  3. Doe de peerblokjes samen met de wijn in een steelpannetje en kook enkele minuten.
  4. Of pocheer ze in een stoomoven pannetje in een stoomoven op 95 graden ca 5 minuten.
  5. Laat het afkoelen in de wijn en laat de peerblokjes vervolgens uitlekken in een zeef. Spatel de slagroom door de kwark, samen met de amaretto.
  6. Leg op de bodem van een dessertglas wat van de amaretti kruimels en een paar peerblokjes en lepel er wat van de kwark-crème overheen. Strooi de chocoladekrulletjes ertussen. Herhaal dit totdat er ongeveer drie laagjes in het glas zitten. Werk tot slot de bovenste laag af met amaretti kruimels en chocoladekrulletjes

Bron: Culy .nl recept is van de chef Miele combi-stoomovenskeukens

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 27 november 2015 om 07u47

Dit recept blijkt voor 4 personen , maar het lijkt me redelijk veel. Met nog een peer erbij, ga ik dit maken voor 8 personen met de Kerst.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?