Recept 45**** (14 stemmen)

Amandelmadeleines

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Voor bij de koffie

tijd
110 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Haal de eieren de enkele uren op voorhand uit de koelkast en laat de Solo op kamertemperatuur komen.
  3. Klop de Solo en de suiker met een houten lepel door elkaar. Voeg er de eieren stuk voor stuk aan toe en klop verder.
  4. Voeg de bloem, het zout en het amandelpoeder toe. Klop tot een homogene en luchtige massa.
  5. Laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  6. Vet een bakvorm voor madeleines in met Solo Patisserie. Giet telkens 1 eetlepel van het mengsel in elk vormpje.
  7. Laat 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven.
  8. Laat 5 minuten rusten, haal de koekjes uit de vorm en herhaal tot het deeg op is. Haal de madeleines met behulp van en kunststof bakspateltje uit de vorm en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Tip

Net voor het opdienen kun je de madeleines even onderdompelen in limoncello. Dien bij voorkeur lauw op.

Ingrediëntenvoor 36 personen

Andere Solo-leden over dit recept (9)

Gepost door femke sermeus op 04 november 2015 om 12u43

zalig lekker recept! ik heb iedereen er super blij mee gemaakt!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?