Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg Aardappelen
- 150 gram Boter
- 4 eierdooiers
- amandelen
- chapelure
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen
- Wanneer ze gaar zijn, het water afgieten
- Pureer de aardappelen
- Voeg de boter en de eierdooiers toe aan de gepureerde aardappelen en meng goed
- Maal de amandelschilfers (fijn, maar nog met stukjes)
- Voeg 2 eetlepels gemalen amandelschilfers toe en meng goed
- Maak bolletjes van het mengsel
- Bereid 3 kommen voor: 1 met eiwit, 1 met chapelure en 1 met gemalen amandelschilfers
- Rol de bolletjes in het eiwit, daarna in de chapelure en daarna in de amandelschilfers
- Bak de kroketjes voorzichtig in de frietpot op lage temperatuur (160°C)
- Bak ze daarna kort goedbruin op hogere temperatuur (180°C)
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?