Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr bloemige aardappelen
- 60 gr hoeveboter
- 2 eieren, gesplitst
- 90 gr amandelschilfers
- bloem
- 60 gr paneermeel
- maïsolie
- nootmuskaat
- peper&zout
Bereidingswijze
- Schil de aardapppelen, snij in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
- Giet de aardappelen af en laat even verdampen op het nog lauwe vuur.
- Doe de aardappelen door een roerzeef (passe-vite).
- Vermeng ze met de boter en de eierdooiers, afkruiden met nootmuskaat en pezo.
- Rooster de helft van de amandelschilfers in een antikleefpan zonder vetstof.
- Vermeng deze met de puree.
- Maak met de handpalmen van de puree bolronde kroketjes.
- Klop het eiwit los met een snuifje zout.
- Meng het paneermeel met de rest van de amandelschilfers.
- Wentel de kroketjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en tot slot door het amandelpaneermeel.
- Bak de kroketjes goudbruin in hete maïsolie (frituurpan op 175°).
- Laat de kroketjes uitlekken op keukenpapier en dien op met een stukje wild en knolselderpuree.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?