Recept 05 (0 stemmen)

Amandelgehakt in kruidenflensjes

Dit is een recept van

tijd
35 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. Gehaktvulling:
  3. 100 g amandelschaafsel
  4. wat boter
  5. 1 flinke ui
  6. 25 g boter of margarine
  7. 400 g rundergehakt
  8. peper, zout
  9. nootmuskaat
  10. 1 theelepel gemberpoeder
  11. 4 eetlepels room
  12. 1 ei
  13. Flensjes:
  14. 75 g bloem
  15. 2½ dl melk
  16. wat zout
  17. 3 eetlepels kleingesneden groene kruiden
  18. 30 g boter
  19. Saus:
  20. 50 g boter
  21. 50 g bloem
  22. ½ l melk
  23. 50 g gruyère
  24. Bereiding:
  25. Rooster de amandelen in een met boter ingevette koekenpan bruin, onder voortdurend omschudden. Snipper een flinke ui en fruit die lichtbruin in de boter of margarine.
  26. Voeg de rundergehakt toe en laat dat onder voortdurend bewerken met een vork rul bakken. Kruid het mengsel met peper, zout, nootmuskaat en gemberpoeder.
  27. Neem het mengsel van het vuur, roer de amandelen erdoor en laat het dan enigszins afkoelen. Roer er dan de room en het losgeklopte ei door.
  28. Maak een glad flensjesbeslag van de bloem, de melk, een snufje zout en de groene kruiden. Bak er in de boter acht dunne flensjes van.
  29. Verdeel het gehaktmengsel over de flensjes en rol deze daarna op. Leg ze in een beboterde vuurvaste schotel.
  30. Bereid een witte saus van de boter, met daar doorheen geroerd de bloem. Schenk de melk erbij en breng het geheel, al roerend met een garde, aan de kook.
  31. Voeg de (Hollandse) gruyère toe en schenk deze saus over de flensjes.
  32. Zet de schotel 20 minuten in het midden van een hete oven (200°C).

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie