Ingrediënten voor 8 personen
- 100 gr zachte boter ( ongezouten )
- 50 gr bruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 175 gr zelfrijzende bloem
- 1 tl bakpoeder
- 4 el melk
- 2 el vloeibare honing ( bij voorkeur acaciahoning )
- 50 gr amandelschaafsel
- voor de siroop :
- 1,5 dl vloeibare honing
- 2 el citroensap ( liefst vers )
Bereidingswijze
- Vet een rond bakblik (18 cm doorsnede) in en bekleed met bakpapier .
- Doe de boter , de bruine suiker , de eieren , de bloem , de melk en de honing in een grote mengkom en klop ongeveer een 2tal minuutjes tot alles goed vermengd is .
- Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant mooi egaal met de bolle kant van een lepel en bestrooi met het amandelschaafsel .
- Bak de cake ca 50 min in een voorverwarmde oven op 180°C tot hij mooi gerezen is .
- Maak ondertussen de siroop ; doe de honing en het citroensap in een steelpannetje en laat het zachtjes 5 min pruttelen tot de siroop aan de lepel blijft hangen .
- Schenk de siroop over de cake zodra hij uit de oven komt en laat de siroop mooi intrekken .
- Laat ten minste 2 uur rusten en koelen alvorens aan te snijden !
- Eet smakelijk :)
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?