Amandelcake

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Smelt de boter.
  3. Maak de broyage van de bloemsuiker en het amandelpoeder.
  4. Klop de eieren samen met de suiker en de broyage tot een schuimige massa.
  5. Meng de bloem erdoor alsook de gesmolten boter en de melk.
  6. Vet de bakvorm in en bestuif met bloem of gebruik bakpapier en doe het deeg in de vorm.
  7. Bak gedurende een 30 à 40 minuten in de oven op 200°C.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Den Helsen op 19 februari 2018 om 11u34

Heerlijk en eenvoudig gebakje. Luchtig ook . De smaak van het amandelpoeder kwam niet goed tot zijn recht. TIP : gebak middendoor snijden , opvullen met pasteibakkersroom en een laag ganache erover heen ...

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?