Ingrediënten voor 8 personen
- 150 gram amandelpoeder
- 150 gram bloemsuiker
- 4 eieren
- 80 gram kristalsuiker
- 130 gram bloem
- 75 gram boter
- 75 ml melk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Smelt de boter.
- Maak de broyage van de bloemsuiker en het amandelpoeder.
- Klop de eieren samen met de suiker en de broyage tot een schuimige massa.
- Meng de bloem erdoor alsook de gesmolten boter en de melk.
- Vet de bakvorm in en bestuif met bloem of gebruik bakpapier en doe het deeg in de vorm.
- Bak gedurende een 30 à 40 minuten in de oven op 200°C.
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door Den Helsen op 19 februari 2018 om 12u34
Heerlijk en eenvoudig gebakje. Luchtig ook . De smaak van het amandelpoeder kwam niet goed tot zijn recht. TIP : gebak middendoor snijden , opvullen met pasteibakkersroom en een laag ganache erover heen ...
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?