Amandelcake met peren

22 (22)
60 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Klop met een handmixer de suiker en de Solo romig. Voeg dan één voor één de eieren toe en klop het mengsel tot een smeuïg geheel.
  2. Zeef de bloem en spatel deze samen met het amandelpoeder door het mengsel tot een glad beslag.
  3. Besprenkel de blokjes peer met het citroensap. Spatel de peer door het cakebeslag.
  4. Vet een cakevorm in met wat Solo en bestuif hem lichtjes met bloem. Schep het beslag in de cakevorm.
  5. Bak de perencake in ca. 60 minuten goudbruin in de oven. Ontvorm en laat afkoelen op een taartrooster.

Tip

Je kan de peer ook in dunne schijfjes snijden in plaats van in blokjes. Schep dan eerst een laag cakedeeg in de vorm, daarna schik je de schijfjes peer er dakpansgewijs op en werk je af met de rest van het deeg.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (47)

Gepost door vanile op 25 oktober 2017 om 16u53

zeer/zeer/zeer lekker

Gepost door Solo op 06 november 2017 om 10u48

Hey Vanile, bedankt voor het compliment :) Groetjes, Solo.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?