Allerlei salades

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Sla salade.
  2. 200 gram sla klein snijden.2 tomaten klein snijden 1 stukje komkommer van 8 cm klein snijden.50 gram ham klein snijden 50 gram salami klein snijden 50 gram kaas klein snijden alles door elkaar roeren in plaats van slasaus kun je kwark of yoghurt gebruiken
  3. Witlof salade.
  4. 2 struikjes witlof halveren hart eruit halen klein snijden .
  5. dan 50 gram ham 50gram salami 50 gram kaas klein snijden dit door de witlof roeren inplaats van slasaus 2 lepels kwark gebruiken.
  6. Komkommer salade.
  7. 1 komkommer door midden snijden pitjes eruit halen in weggooien.
  8. De rest in kleine blokje snijden.dan 200 gram kwark mengen met 1 theelepel klopvast(gebruik je om slagroom stevige te maken) dan de komkommer er door doen voor de zoete kauwen onder ons kun je er 1 schepje suiker door doen.
  9. Tonijn salade.
  10. 2 blikjes tonijn op olie daar door heen 1 stukje komkommer met een halve paprika 1 schepje kwark dit goed daar elkaar roeren.
  11. Kaassalade met gembersaus.
  12. 50 gram maasdammer kaas 50 gram belegen Goudse kaas in blokjes snijden.
  13. 1 ui klein snijden 2 eetlepels gembersiroop +4 bolletjes gember 4 eetlepels tomatenketchup dit allemaal goed door elkaar roeren dan alles op een paar slablaadjes leggen.
  14. Rookworstsalade (mag ook met knakworstjes) met leidse kaas.
  15. Een halve rookworst met 75gram leidse kaas klein snijden 3 augurken klein snijden 4 eet lepels zilveruitjes voor de saus 1 theelepel mosterd 4 eetlepels olie 2 eetlepels azijn 2 eetlepels fijngeknipte bieslook dit goed door elkaar roeren en door de rookworst salade doen laat alles nog 30 min in de koelkast staan.
  16. Paprikasalade met belegen Goudse kaas.
  17. 1 gele 1 rode paprika in reepjes snijden.75 gram belegen Goudse kaas klein snijden dit door elkaar roeren voor het sausje 2 eetlepels citroensap 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing dit door de salade roeren .
  18. eisalade
  19. 6 hard gekookte eieren klein snijden dan 2 eetlepels kwark er door roeren met 1 eetlepel bieslook 2 eetlepels tomaten ketchup op smaak maken met peper en zout.
  20. Witte koolsalde met perzik vanaf dag 73
  21. 1 blikje perziken klein snijden kan ook perzikschijfjes
  22. 125 gram dun geschaafde wittekool
  23. 50 gram verse roomkaas of mon chou 75 gram kwark met 6 halve walnoten
  24. roer de roomkaas door de kwark doe dan de perziken erbij en de walnoten schep dit alles door de wittekool.Maak het op smaak met peper en zout.
  25. Kipsalde met vruchten en kaas vanaf dag 73
  26. 150 gram kipfilet 20 minuten koken af laten koelen en klein snijden
  27. 4 schijven ananas klein snijden en door de kip doen 3 bolletjes gember klein snijden er door roeren 75 gram druiven voorzichtig er door scheppen 2 kiwi’s mag ook vervangen worden door een sinasappel 100 gram geraspte oude kaas.
  28. Voor de Saus 125 gram crème fraiche met 2 eetlepels ananassap 1 eetlepel gembersap 1 eetlepel citroensap goed door elkaar roeren en voorzichtig door de salade roeren

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?