All round vleesmarinade

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Hier liggen ze dan voor een nachtje in een super simpele marinade met maar 4 ingrediënten, die je altijd wel in huis hebt. Deze marinade is zeer geschikt om je kip of kalkoenfilet, je varkensvlees en rundvlees eens met een andere smaak te bereiden. Roer de 4 ingrediënten door elkaar in een kom of schaaltje. Leg je vlees erin en dek af met plastic huishoudfolie. Een nachtje of langer, want hoe langer hoe beter van smaak, maar minstens 3 uur in de koelkast. Laat het vlees in de marinade een half uur voor bereiding buiten de koelkast op temperatuur komen en bak of gril en geniet. Tip Je kunt gesnipperde knoflook, sjalot, geraspte gember, fijngesneden rode peper of bos ui ringetjes of een scheut ketchup of chilisaus naar eigen smaak toevoegen. De hoeveelheid op de foto is royaal voor 2 kipfilets. Voor grotere porties vlees kun je de marinade gemakkelijk x2 of x 4 nemen. Eigen recept en foto

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?