Albondigas (hartige gehaktballetjes)

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Doe het gehakt, broodkruim, 3 teentjes knoflook, komijn, koriander, kaneel, nootmuskaat, peper en zout in een kom en meng alles goed door elkaar. Dek het gekruide gehakt af en zet 1 uur in de koelkast.
  2. Voor de saus: Verhit 1el olijfolie in een grote pan en bak de uien en 1 teentje knoflook onder regelmatig omroeren gedurende 5 à 6 minuten op een matig vuur. Roer de tomaatblokjes, suiker en het paprikapoeder erdoor en breng de saus aan de kook. Dek nadien de saus af en laat, onder een zacht vuurtje, de saus 25 à 30 minuten pruttelen. Voeg nadien de erwten toe, breng de saus op smaak en laat 2 à 3 minuten koken.
  3. Vorm gehaktballetjes ter grootte van een walnoot. Verhit olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de helft van de gehakballetjes al roerend op een matig vuur goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de rest van de balletjes op dezelfde wijze.
  4. Schep de gehaktballetjes door de saus en verwarm ze 5 à 6 minuten zachtjes.
  5. Serveer heet.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?