Ajam Roedjam

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kipkarbonades of kippepoten
  • zout
  • peper
  • 100 cc olie
  • 2 gesneden uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 theelepel trassie
  • 3 gehakte kemirienoten
  • 2 blaadjes salam
  • 1 spriet gekneusde sereh
  • 2 plakken laoswortel
  • 3 theelepel ketoembar
  • 1 eetlepel sambal Oelek
  • 2 theelepels suiker
  • zout naar smaak
  • stukje santen

Bereidingswijze

  1. Was de kip met koud water, maak droog en wrijf het in met peper en zout.
  2. Verwarm de olie en goreng de uien, knoflook en trassie tot deze goed zacht zijn.
  3. Meng alle boemboes met elkaar en goreng deze mee met de ui, trassie en knoflook gedurende enkele minuten
  4. Goreng de stukken kip mee tot ze rond zijn dichtgeschroeid.
  5. Eventueel een weinig water toevoegen en de kip 30 minuten gaar laten sudderen: vuur laag, deksel op de pan, af en toe omdraaien.
  6. Als de kip gaar is, deze uit de pan halen en de saus binden met de santen. daarna de saus over de kip schenken.
  7. Voor het serveren eerst de salem en sereh verwijderen.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?