Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. In veel recepten voor aïoli zie je citroensap, mosterd of azijn in de ingrediëntenlijst. Dat maakt het een recept voor knoflookmayonaise en dat is wezenlijk anders dan aïoli.
  2. Echte aïoli is heel sterk van smaak. Een klein beetje op een stukje brood is voldoende om een knoflookbommetje in je mond te laten ontploffen. Het is heel sterk en derhalve uitsluitend geschikt voor echte knoflookliefhebbers.
  3. Je hebt een vijzel nodig. Zonder vijzel geen echte aïoli. Drie tenen knoflook pellen en fijnsnijden. Samen met een mespuntje grof zout in de vijzel doen en wrijven tot je een zo smeuïg en glad mogelijk prutje hebt.
  4. Vervolgens doe je er een eidooier bij en dan gewoon lekker doorgaan met fijnwrijven tot het een egale massa is. Vervolgens heb je 125 ml mooie olijfolie klaarstaan en dat gaat er heel langzaam, scheutje voor scheutje bij.
  5. Begin met hele kleine scheutjes en steeds maar weer die massa rondwrijven tot de olie is opgenomen. Als de prut dikker begint te worden kan de resterende olie er in wat grotere scheutjes bij.
  6. En dan lekker dippen met stofbrood of focaccia.
  7. Je kunt het ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast. Wel heel goed afdekken!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 05 maart 2013 om 01u06

Heerlijk om met stokbrood "voorzichtig" te dippen bij een zomerse BBQ, als je de volgende dag toch gewoon lekker thuis bent !!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?