agnes sorel soep
Een oerklassiek, maar nog altijd bijzonder lekker gerecht, deze Agnès Sorel soep. Dit recept toont je hoe je ze makkelijk in je eigen keuken kunt bereiden.
50 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 l kippenbouillon
- 3 l water
- 1 soepkip
- 1 ui
- 5 takjes witte selder
- 2 wortelen
- 2 preistaven
- peperbolletjes
- tijm
- laurier
- 30 gr solo bakken en braden
- 30 gr bloem
- 6 fijngesneden champignons
- 2 fijngesneden sneden kippenvlees
- 2 fijngesneden sneden gerookte tong
- fijngesnden peterselie
- 1 eidooier
- 1/2 dl room
- peper
- zout
Bereidingswijze
- bouillon trekken van de gegeven ingredienten van de kippenbouillon: (eerst het vlees in koud water opzetten en aan het kookpunt brengen, afschuimen, groenen en kruiden toevegen + - 20 min laten garen op een zacht vuur, vlees en groenten eruit halen, zeven en klaar) een roux bereiden met solo bakken en braden en bloem, al roerend de bouillon toevoegen laten doorkoken en op smaak brengen voeg de gestoofde champignons toe, kippenvlees en tong klop de eidooier met de room op in een soepterrine en voeg de soep onder voordurend roeren erbij bestrooi met gehakte peterselie
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door jojo_3 op 19 december 2012 om 20u32
Ik zou deze soep op voorhand bereiden (voor kerstavond) kan ik deze invriezen ?
Hoeveel sterren geef jij dit recept?