Recept 55***** (1 stem)

Afrikaanse kip met sperziebonen en banaan

Dit is een recept van

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in repen. Roer een marinade van het bouillonketeltje, knoflook, verkruimeld chilipepertje en de olijfolie. Meng de kipfilet door de marinade en laat 10 minuten marineren.
  2. Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de sperziebonen 5 minuten in ruim kokend water. Giet af en zet apart.
  3. Verhit een wok en bak de kip met marinade op hoog vuur. Voeg de ui en de geblancheerde boontjes toe en roerbak 3 minuten mee.
  4. Voeg de pindakaas, tomatenpuree, 300 ml water en de tijm toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Blijf roeren zodat de saus niet aanzet. Zet het vuur laag en laat de saus enkele minuten zachtjes doorkoken. Voeg op het laatst de plakjes banaan toe.
  5. Serveer de Afrikaanse kip met de gekookte rijst.
Tip

Lekker met een garnering van blokjes mango (vers of uit blik) en geroosterd sesamzaad.

Vervang de sperziebonen door 500 g verse spinazie. Laat hiervoor de spinazie eerst even slinken in pan met een bodempje water en goed uitlekken in een zeef.

Ingrediëntenvoor 2 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie