Ingrediënten voor 12 personen
- 200 gram cafe-noir
- 100 gram roomboter
- scheutje Tia Maria of andere koffielikeur
- 300 gram mascarpone
- 6 eetl suiker
- 9 eetl advocaat
- 5 blaadjes gelantine
- 375 gram slagroom
- 5 eetl boerenjongens vocht
- 9 eetl. boerenjongens uitgelekt.
Bereidingswijze
- Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en giet daar de gesmolten boter bij.
- schenk er dan de likeur bij .
- Verdeel dat over de bodem van de springvorm .
- Doe dat met de bolle kant van de lepel.
- Zet dat in de koelkast.
- Roer de mascarpone, met de suiker en de advocaat tot een luchtig geheel.
- Week de gelantine in koud water.
- Klop de slagroom stijf.
- Breng het VOCHT van de boerenjongens aan de kook en los daar de gelantine in op.
- Klop het door het mascarpone-mengsel en spatel de slagroom en de uitgelekte boerenjongens er door.
- Giet het in de vorm en zet het voor 3 uur in de koelkast.
- .
- Materialen
- Springvorm 26 cm.
- .
- .
- .
- .
- .
- .
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?