Abrikozenmousse met bitterkoekjes en amaretto

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng de abrikozen aan de kook met het sinaasappelsap, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken.
  2. Pureer de abrikozen met het vocht met de staafmixer.
  3. Klop de mascarpone in een grote kom los met de suiker en klop er de abrikozenpuree door. Snijd de bitterkoekjes in stukjes.
  4. Klop de slagroom stijf en spatel die samen met de gehakte bitterkoekjes en amaretto door het abrikozenmengsel.
  5. Schep de mousse in een schaal of in coupes.
  6. Zet de glazen tot gebruik 2 uur in de koelkast.
  7. Garneer de mousse met een bitterkoekje, een plakje sinaasappel en een takje mint.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Ikkie op 20 mei 2013 om 18u41

Hallo ! Dit is inderdaad een heel lekker gerechtje en was een succes toen ik het serveerde. Ik heb de amaretto trouwens mee laten koken met de abrikozen. Zo verdampt de alcohol en kunnen ook de kinderen meesmullen !

Gepost door Love to Cook op 21 mei 2013 om 22u53

Hallo Ikkie Fijn dat het zo'n succes was. Goed idee om de amaretto mee te laten koken. Het gaat om de smaak evan en niet om de alcohol. Groetjes Love to Cook

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?