Recept 05 (0 stemmen)

Abrikozenbrûlée

Dit is een recept van

tijd
160 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Giet het sinaasappelsap in een kom en laat de abrikozen er minstens 1 uur in weken.
  2. Breng het sap en de abrikozen langzaam in een kleine pan aan de kook. Laat ze 20 min pruttelen. Pureer ze met de staafmixer.
  3. Klop de eierdooiers en de suiker schuimig.
  4. Doe de yoghurt in een kleine pan. Voeg de room en het vanille extract toe en breng het custard op een laag vuur aan de kook.
  5. Giet het yoghurtmengsel al roerend bij de eieren. Zet de schaal boven een pan met kokend water.
  6. Blijf roeren tot alles indikt. Verdeel het abrikozenmengsel over 6 schaaltjes en giet de custard erbij.
  7. Laat de desserts wat afkoelen en zet ze vervolgens minstens 1 uur in de koelkast.
  8. Strooi de rietsuiker over de custard en zet de desserts onder een voorverwarmde gril tot de suiker smelt.
  9. Laat het afkoelen.
  10. Tik, voordat u de brûlées serveert, met de bolle kant van een lepel op de karamellaag zodat hij breekt.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie