Recept 45**** (1 stem)

Abrikozen-perencrumble

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190"C.
  2. Verwarm het appelsap zonder te koken en wel de abrikozen
  3. hierin.
  4. Boor de klokhuizen uit de peren,schil de peren en halveer ze in de lengte.
  5. Leg ze met de bolle kant naar boven naast elkaar in de schaal of vorm.
  6. Leg de abrikozen ertussen.
  7. Meng de bloem met de basterdsuiker en wrijf de boter erdoor tot een kruimelig deeg.
  8. Verdeel de grove deegkruimels over de vruchten.
  9. Bak de crumble in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  10. Serveer het gerecht warm. Lekker met een bol roomijs of kaneelijs.
  11. Tips
  12. . Vervang 25 gram van de bloem door geraspte
  13. kokos.
  14. . Week de abrikozen eens in thee.
  15. . Met appel en/of mango is deze crumble
  16. ook heel lekker.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 01 januari 2013 om 21u09

Deze crumble hebben we bij vrienden geproefd. De crumble is heerlijk, maar werd koud geserveerd. Veel smakelijker indien lauw-warm geserveerd met een bolletjes roomijs.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie