Aarlense varkensfilets

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kruid de varkensfilets met zout en peper en wentel ze in de bloem . Verwarm de olie in de pan en laat het vlees bruin bakken langst beide kanten . Haal het eruit . Gooi het vet weg en giet de Madeira in de pan . Laat 30 seconden inkoken en leg even terzijde .
  2. Schil de wortel , de ui , de prei en de selder en hak ze fijn . Laat al deze groenten 10 minuten op een zacht vuur met de boter fruiten .
  3. Schik de varkensfilets op de groenten . Overgiet met de bouillon en de ingekookte Madeira . Voeg laurier , thijm , look en de room toe . Dek af en laat 40-45 minuten smoren .Breng op smaak met zout en peper .
  4. Leg vlees op een schotel giet de saus erover en leg de groenten erom heen .
  5. Dien op met gekopokte aardappelen .

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Solo op 10 januari 2011 om 13u33

Je zou ook sherry kunnen gebruiken. Smakelijk !

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?