Aardperenstamppot met groene kool, runderlapjes en druiven

Recept aardperstamppot maken en runderlapjes bakken met blauwe druiven. Recepten groene kool koken. Runderlappen sudderen en bakken.

1 (1)
155 min

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Pel en snipper de knoflook. Verwarm de helft van de Becel Original in een diepe braadpan. Bestrooi de runderlapjes met driekwart van de tijm, de helft van de knoflook en verse peper naar smaak. Bak ze in de Becel om en om op een matig vuur een beetje bruin. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg net genoeg heet water toe om de runderlapjes onder te zetten. Breng tegen de kook aan. Leg het deksel half op de pan en laat de lapjes in ca. 2 ½ uur op het allerlaagste pitje gaar sudderen.
  2. Schil de aardperen en snijd ze in stukjes. Snijd de groene kool in reepjes. Kook de aardperen met de kool in een laagje water in ca. 25 minuten gaar. Afgieten en fijnstampen. Voeg een beetje van het stoofvocht van het vlees aan de stamppot toe om de stamppot lekker smeuïg te maken. Pel en snijd in de tussentijd de sjalotjes in partjes. Verwarm de rest van de Becel in een koekenpannetje en bak de partjes sjalot met de knoflook 4 minuten op een laag vuur. Roer de sjalotjes met knoflook door de aardperen met groene kool. Breng op smaak met vers gemalen peper.
  3. Halveer in de tussentijd de druiven en voeg ze een kwartiertje voordat het vlees klaar is aan de runderlapjes toe. Verdeel de aardperenstamppot met groene kool over 2 borden en schep de runderlapjes met druiven ernaast.

Tip

De runderlappen van de aardperenstamppot met groene kool, runderlapjes en druiven zijn extra lekker als je de runderlapjes een dag van te voren al suddert.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?