Aardpeertjes met witloof en spekjes

Ingrediënten voor 3 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardpeertjes en snij ze in blokjes. Kook ze gaar in gezouten water gedurende een kwartiertje. Snij ondertussen de ui fijn en laat ze fruiten in wat Solo. Voeg de spekblokjes toe en de gesneden knoflook. Laat even bakken en voeg dan de in stukjes gesneden witloof toe. Laat dit stoven onder voortdurend mengen tot ook de witloof gaar is.
  2. Giet de aardpeerblokjes af en voeg ze bij het mengsel. Kruid met nootmuskaat en giet er de room bij onder voorzichtig roeren terwijl je ook een handje geraspte kaas bijvoegt. Breng op smaak met fleur de sel met piment d'espelette.
  3. Bon appétit! www.authentictaste.be

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Monique_14 op 10 april 2013 om 23u34

Dit is een lekker gerechtje, de aardpeertjes kunnen perfect vervangen worden door krielaardappeltjes, aardpeertjes zijn zoeter, het waren in de oorlogsjaren aardappelvervangers, vandaar dat het vergeten groenten geworden zijn, na de oorlog wou niemand ze nog eten.......nu krijgen we gefrituurde aardpeerschijfjes op ons bord in chique restaurants!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?