Recept 05 (0 stemmen)

Aardpeer-aardappelkroketten

Dit is een recept van

tijd
80 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Haal het klokhuis uit de Japanse kwee en snijdt in schijfjes.(niet schillen)
  2. Was aardappelen, aardperen grondig.
  3. Kook ze in de schil samen met de Japanse kwee in ca 20 minuten gaar.
  4. Pel ze beiden. Snijd alle donkere delen van de aardperen.
  5. Scheidt eiwit van eigeel.
  6. Pureer aardappelen, aardperen; breng op smaak en meng met de eierdooiers.
  7. Laat 12 uur opstijven in de koelkast
  8. Meng het paneermeel, maïszetmeel en het uienpoeder.
  9. Maak bolletjes van het aardappelmengsel en rol ze in het paneermeel.
  10. Wentel in het eiwit en terug in het paneermeel.
  11. Leg de bolletjes voorzichtig op een schotel en laat ze een nacht liggen alvorens te frituren in Solo-frituurvet. Ze kunnen ook worden ingevroren
  12. Opgetekend voor Kookclub Terroir d’Anvers door Leo Daman van Hove 25/09/2011
  13. (terroircode 6.5.44.5.43.Nls)

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?