Aardpeer-aardappelkroketten

Zin in vergeten groenten? Maak eens kroketten van aardpeer en verras iedereen met deze originele vulling. Succes gegarandeerd!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Haal het klokhuis uit de Japanse kwee en snijdt in schijfjes.(niet schillen) Was aardappelen, aardperen grondig. Kook ze in de schil samen met de Japanse kwee in ca 20 minuten gaar. Pel ze beiden. Snijd alle donkere delen van de aardperen. Scheidt eiwit van eigeel. Pureer aardappelen, aardperen; breng op smaak en meng met de eierdooiers. Laat 12 uur opstijven in de koelkast Meng het paneermeel, maïszetmeel en het uienpoeder. Maak bolletjes van het aardappelmengsel en rol ze in het paneermeel. Wentel in het eiwit en terug in het paneermeel. Leg de bolletjes voorzichtig op een schotel en laat ze een nacht liggen alvorens te frituren in Solo-frituurvet. Ze kunnen ook worden ingevroren Opgetekend voor Kookclub Terroir d’Anvers door Leo Daman van Hove 25/09/2011 (terroircode 6.5.44.5.43.Nls)

Tip

Wil je koken met vergeten groenten en kroketten van aardpeer maken, koop je aardperen dan altijd vers: je kan ze niet lang bewaren.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?