Aardbeientiramisu

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bak Aarbeien
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 beker slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 250 gram Marcarpone
  • 300 ml zoete witte wijn
  • 175 gram Lange vingers

Bereidingswijze

  1. Pureer met de staafmixer de helft van de aardbeien met 2 el suiker. Halveer de andere aardbeien en bestrooi met 2 el suiker.
  2. Klop de slagroom stijf. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mesje het merg eruit. Roer de mascarpone los met 2 el wijn, het merg en 100 g suiker. Spatel de slagroom erdoor.
  3. Verdeel de helft van de lange vingers over de schaal. Besprenkel met 150 ml wijn en verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Schep de aardbeipuree erop, dek af met de overige lange vingers en besprenkel met de rest van de wijn. Verdeel de rest van het mascarpone­mengsel, de aardbeien en frambozen erover.
  4. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door niknak op 18 juli 2013 om 12u13

dit was een zeer eenvoudig en smakelijke ervaring. iedereen heeft gesmuld!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?