Recept 45**** (9 stemmen)

Aardbeientiramisu à la Véronique

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Doe in de blender de 50 gram fijne suiker en de amaretto samen met de aardbeien. Mix dit tot een glad mengsel.
  2. Doe dan de eierdooiers met de vanillesuiker en de andere 50 gram suiker in een kom en klop dit tot u een lichtgeel luchtig mengsel bekomt. Voeg dan aan dit mengsel de 500 gram marscarpone bij en roer opnieuw om.
  3. Klop nu de eiwitten stijf en roer deze onder het marscarponemengsel.
  4. Neem nu een schotel en leg onderaan een laag marscarponemengsel.
  5. Leg daarbovenop de koekjes en overgiet met de aardbeiensaus.
  6. Doe dit nu nog een keer zodat u twee lagen van hetzelfde boven elkaar heeft maar eindig met een laag marscarponemengsel.
  7. Bestrooi dit nu met de geraspte witte chocolade en versier met aardbeien en eventueel met wat slagroom.
  8. Laat dit daneen nachtje in de figo staan en het is mooi opgesteven en smaakt heerlijk door.
  9. Smakelijk.
  10. U kan dit ook perfect doen met rode bessen. Ook zeer lekker.
  11. NB : Dit is mijn versie van het aangepast Solo Tiramisu recept.

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door De Vrieze Vero op 25 mei 2015 om 20u32

Uitstekend recept, is zeer goed in de smaak gevallen. Ik heb wel maar de helft van de aardbeien saus gebruikt.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie