Aardbeientaartje

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. leg het deeg op een bakpapier in een taartvorm en prik gaatjes met een vork
  2. ° zet in een VVW oven van 180°C, gedurende 30 min, tot het droog en krokant is
  3. ° schraap het merg van het vanillestokje in een kookpotje
  4. ° leg het stokje mee in de pot en giet de melk erbij
  5. ° laat dit opkoken
  6. ° doe de eierdooiers in een kom en voeg de suiker toe
  7. ° klop dit goed op met een mixer tot het witgeklopt is
  8. ° voeg de maïszetmeel toe en roer goed door met een garde
  9. ° giet de kokende melk al roerend bij het eimengsel
  10. ° giet alles terug in het kookpotje, zet op een hoog vuur en laat al roerend opkoken
  11. ° haal de pudding van het vuur en laat hem goed afkoelen
  12. ° haal het deeg uit de oven en laat afkoelen
  13. ° smelt de chocolade in een kookpot op een laag vuur
  14. ° smeer een laag gesmolten chocolade op het deeg en laat opstijven en afkoelen
  15. ° verdeel de afgekoelde pudding hierover
  16. ° snij de aardbeien doormidden en schik ze in circels op de pudding
  17. ° versier met poedersuiker

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?