Recept 55***** (1 stem)

Aardbeientaart

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

dessert

tijd
0 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bak het kruimeldeeg in een voorverwarmde oven van 180°C, gedurende 20 tot 25 minuten, tot de boden goudbruin krokant is. Leg hiervoor baklinzen op het kruimeldeeg, zodat het niet gaat rijzen.
  2. Verwijder het deeg uit de taartvorm en laat het afkoelen.
  3. Verwarm de melk op een zacht vuur met daarin het opengesneden vanillestokje.
  4. Meng de eidooiers samen met de suiker.
  5. Voeg de puddingpoeder toe.
  6. Verwijder het vanillestokje uit de melk. Meng hiervan een klein deel bij het eiermengsel.
  7. Meng nu het eiermengsel samen met de warme melk. Gebruik een matig tot zacht vuur en blijf roeren tot je een pudding overhoudt.
  8. Bedek de banketbakkersroom met een vel vershoudfolie en laat de pudding afkoelen.
  9. Week de gelatine in koud water en klop de volle room op tot een luchtig mengsel.
  10. Knijp het gelatineblad uit en verwarm een beetje van de room op in een pan. Laat het gelatineblaadje hierin oplossen.
  11. Meng de room met de gelatine bij de half opgeklopte room.
  12. Schep de banketbakkersroom in delen bij de opgeklopte room. Zorg ervoor dat er een gladde, luchtige vanillecrème overblijft.
  13. Giet het in de taartvorm en laat dit twee uur opstijven.
  14. Snijd de aardbeien in twee en leg ze op de banketbakkersroom.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie