Recept 55***** (1 stem)

Aardbeientaart

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Zullen we taart bakken?

tijd
85 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de Solo met de suiker en de vanillesuiker en voeg de eierdooiers één voor één toe. Bewaar het eiwit. Voeg de room toe aan het mengsel en roer goed om. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder.
  3. Klop het eiwit stijf. Voeg nu de bloem, het bakpoeder en het opgeklopte eiwit toe aan het beslag en mix goed.
  4. Giet het beslag in een met Solo en broodkruimels ingevette ronde bakvorm van 24 cm en laat het geheel ongeveer een uur bakken in de oven. Was ondertussen de aardbeien.
  5. Laat de taart afkoelen. Schik de gewassen aardbeien op de afgekoelde taart en bedek ze volledig met gekoelde aardbeiengelei.
  6. Plaats de taart een uurtje in de koelkast zodat de gelei kan opstijven.

Ingrediëntenvoor 6 personen

  • 250 g bloem
  • 150 g poedersuiker
  • 4 eieren
  • 125 g Solo
  • 125 ml room
  • 1 pakje bakpoeder (15 g)
  • 1.5 kg aardbeien
  • 100 g aardbeiengelei
  • 1 pakje vanillesuiker (16 g)

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie