Recept 45**** (2 stemmen)

aardbeienmascarponetaart

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

dessertjes

tijd
180 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Voor een ronde springvorm van diameter 20/24 cm (ronde bakvorm met een veer)
  2. De bodem van de springvorm bekleden met bakpapier
  3. De bastognekoekjes fijmalen.
  4. De roomboter laten smelten (vloeibaar) en mengen met de verkruimelde koekjes.
  5. Deze samenstelling op de bodem van de springvorm leggen en zachtjes aandrukken, (de bodem moet volledig bedekt zijn)
  6. Een 45 minuten in de frigo zetten zodat de boter hard wordt en je bekomt een mooi stevig basisdeeg.
  7. Intussen 400 gr aardbeien doorsnijden en in een steelpannetje samen met het pakje vanillesuiker, 50 gr kristalsuiker en een beetje water (of likeur) een 10 tal minuten zachtjes laten koken.
  8. Fijnpureren met een stamper en door een zeef gieten zodat de pitjes eruit zijn, de aardbeisiroop laten afkoelen.
  9. Dan de mascarpone en de yoghurt samen met de resterende 150 gr kristalsuiker goed mengen met elkaar, de HELFT van de afgekoelde aardbeisiroop toevoegen en alles goed mengen.
  10. Dan 6 gelatinebladjes laten weken in koud water.
  11. De citroen uitpersen en het sap opwarmen (niet koken) in een steelpannetje.
  12. De geweekte gelatinebladjes oplossen in het warme citroensap en al roerend laten afkoelen.
  13. Het afgekoelde citroensap met de gelatine goed mengen onder het mascarpone/yoghurt/aardbeisiroop mengsel en deze samenstelling in de springvorm voorzichtig op de onderste laag (koekjes en boter) gieten en een 45 minuten laten opstijven in de koelkast.
  14. De slagroom opkloppen zonder suiker.
  15. Anderhalf gelatinebladje laten weken in koud water.
  16. De andere helft van de aardbeisiroop lichtjes opwarmen en het geweekte gelatinebladje hierin oplossen en roeren tot het is afgekoeld.
  17. De aardbeisiroop voorzichtig op de tweede laag in de springvorm gieten en een 2 uur laten opstijven in de frigo. (nu heb je 3 lagen, onder koekjesdeeg, midden de mascarponemengeling en bovenop de aardbeisiroop)
  18. Als alles goed is opgesteven de rand lossnijden met een mes, de veer ontspannen en de taart voorzichtig uit de vorm halen, de bodemplaat en het bakpapier verwijderen en de taart op een schotel plaatsen.
  19. Afwerken met toefjes slagroom, de resterende aardbeien, blauwe bessen en bestrooien met bloemsuiker.
  20. Of afwerken naar eigen keuze, de aardbeien kun je vervangen dmv ander fruit, frambozen, braambessen etc
  21. Je kan door het mascarponebeslag ook nog julienne van citroenschil doorroeren die gegaard zijn in suikerwater.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?